Modern Türk mutfağından Hardallı Somon




Modern Türk mutfağı, Geleneksel Türk mutfağı  ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, “Yılmaz Seçim” in kaleminden özel bir tarif olan “Hardallı Somon Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik. "Balık Yemekleri"

Ünlü “Şef Yılmaz Seçim” in "Hardallı Somon Tarifini” beğeneceğinizi ümit ediyoruz. Yılmaz Seçim Şefimize mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili çalışma için teşekkür eder, profesyonel hayatında başarılar dileriz..

Şeflerin Özel Tariflerinden;

Modern Türk mutfağından Hardallı Somon Tarifi “Şef Yılmaz Seçim”
Modern Türk mutfağından Hardallı Somon Kullanılacak Malzemeler

*     250 Gr Somon Balığı
*     1 Diş Sarımsak
*     1/2 Adet Limon
*     Tuz
*     Zeytinyağı
*     1 Tatlı Kaşığı Hardal
*     Kişniş Veya Maydanoz
*     Karabiber

Hardallı Somon Biber Saute İçin;

*     2 Adet Biber
*     2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

Modern Türk mutfağından Hardallı Somon Hardallı Somon Tarifinin İşlem Basamakları
Sosu hazırlarken ilk önce limonu bir kaba sıkın, sarımsakları dövün, maydanozu kıyın ve hardal, tuz, karabiber katarak hepsini bir kap içerisinde karıştırın.
Somon balığını her iki tarafına zeytinyağı sürülerek pişirme tepsisine koyun.
Tepsiye dizilen somon balıklarının üzerine hazırlanmış olan sosu sürün ve daha önceden ısıtılmış olan fırına verin.
180 derece 20-25 dakika pişirin.Biber saute için biberleri dilediğiniz şekilde doğrayın.
Tavaya yağı ekledikten sonra biberleri de ilave edip pişinceye kadar soteleyin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türk mutfağından Kalacoş Tarifi

Kilis Tava - Kilis

Keşkek Tarifi