Bıldırcın Dolması Tarifi - Karaman



Bıldırcın Dolması “kebabı” ; Yöresel Mutfaklarımıza ait Yöresel kebaplarımızdandır. Geleneksel Türk mutfağında ve zaman zaman Osmanlı saray mutfağında saray ağaları için yapıldığı gibi geleneksel olarak günümüzde bir çok bölgemizde de ahali tarafından halen yapılmaktadır.

Bıldırcın Dolması Tarifi - Karaman
Bıldırcın Dolması Tarifi Kullanılan Malzemeler :

*   8 Adet Bıldırcın,
*   1 Su Bardağı İri Pilavlık Bulgur ,
*   1 Ade Tkuru Soğan,
*   3 Adet Domates,
*   3 Adet Yeşil Biber,
*   250 Gr. Tereyağı,
*   2 Yemek Kaşığı Salça,
*   1 Tatlı Kaşığı Tuz,
*   1 Kahve Fincanı  Zeytinyağı
*   Yeteri Kadar Su.

Bıldırcın Dolması Tarifi Yapılış :

Bıldırcınlar temizlenip, ocakta ütülür ve bir tencerede haşlanır. Soğan ve bir adet biber ince kıyılır. Tavada tereyağında soğan, biber, bir kaşık salça ve bulgur kavrulur.

Hazırlanan iç, küçük bir tencerede pişirilir. Pişirilen bu için bir kısmı bıldırcınların içine doldurulur. Zeytinyağı ile 1 kaşık salça karıştırılarak haşlanmış ve doldurulmuş bıldırcınlara sürülür.

Bir tepsiye yerleştirilir. Aralarına domates, biber konur ve fırına sürülür. Ayrı pişirilmiş iç malzemeden tepsinin ortasına konarak servis yapılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türk mutfağından Kalacoş Tarifi

Kilis Tava - Kilis

Keşkek Tarifi