Türk mutfağından Kalacoş Tarifi

Türk mutfağından Kalacoş Tarifi'nin Malzemesi:

*   3 adet tandır ekmeği
*   200 gr. tereyağı
*   200 gr. soğan
*   200 gr kavurma
*   tuz
*   100 gr. kuru keş
*   1 çay kş. kuru reyhan
*   1 çay kş. kırmızı pul biber.

 Türk mutfağından Kalacoş Tarifi'nin Yapılışi :

Tandır ekmeğini iri parçalara ayırıp sahana koyun. Tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca soğanları içinde, pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulmuş soğanlara kavurmayı katıp karıştırın, tuzunu ayarlayın.

kuru keşi biraz ılık su ile ezerek topaklarını dağıtın. Tavadaki malzemeye ekleyip bir taşım kaynatın ve tavayı ateşten alın.

Hazırladığınız bu malzemeyi sahandaki ekmeklerin üzerine boşaltın. Üzerine reyhan ve pulbiber serperek servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kilis Tava - Kilis

Keşkek Tarifi