Şirdan (Şirden) İşkembe Çorbası Tarifi

Şirdan (Şirden) İşkembe Çorbası kullanılan Malzemeler:

*    1 adet dana şirdeni (temizlenmiş)
*    2 kaşık hafif kavrulmuş un
*    10 bardak su
*    Bir tutam tane karabiber,
*    Tuz

Şirdan (Şirden) İşkembe Çorbası Sosu için:
*    1 çay bardağı sirke
*    yeterince tuz
*    4-5 dövülmüş sarımsak

Sosu için derin bir kaseye tüm malzemeleri koyup karıştırın.

Şirdan (Şirden) İşkembe Çorbası Yapılış tarifi

Düdüklü tencerenize suyu, işkembeyi, biraz tane karabiberi ve tuzu koyup kısık ateşte 30 dakika pişirin, altını kapatın, kapağı açmaya hazır olunca şirdeni çatalla çıkarıp tahta üzerinde ufak kuş başı şeklinde kesin.
Daha sonra yine haşladığınız suyun içerisine atın. Kısık ateşte ununu karıştıra karıştıra ilave edin.
Biraz kaynadıktan sonra altını kapatın.
Çorbayı servis yaparken üzerine pul biberli yağ gezdirin.
Sofraya sirkeli sosunu da koyup çorbayı içenlerin istedikleri kadar almalarını sağlayın.

Kaynak: Aşçı Haberleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türk mutfağından Kalacoş Tarifi

Kilis Tava - Kilis

Keşkek Tarifi