Türk Mutfağından Güveç Tarifi

Türk Mutfağından Güveç Tarifi

*    8-10 Kişilik
*    Pişirme Süresi: 4 saat

Türk Mutfağından Güveç Tarifi Malzemeleri 

*    750 gr Kuzu Eti
*    3 Adet Büyük Boy Patates
*    4-5 Adet Sivri Biber
*    3-4 Adet Domates
*    8-10 Adet Arpacık Soğan
*    4-5 Diş Sarımsak
*    1 çorba Kaşığı Sal.a
*    1 çay Kaşığı Kimyon
*    1 çay Kaşığı Karabiber
*    1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
*    1 çorba Kaşığı Tuz
*    2 Su Bardağı Su

Türk Mutfağından Güveç Tarifi Yapılışı

Bütün malzemeler kuşbaşı şeklinde doğranır. Etler altta, patates ve domatesler üstte olacak şekilde diğer tüm malzemeler güveç içerisine sıralanır.

üzerine su ilave edilerek kısık ateşte üç buçuk, dört saatte pişirilip dinlendirildikten sonra servis yapılır. Mevsimine göre patlıcan ve havuç da eklenebilir.

Türk Mutfağından Güveç Tarifi Ek Bilgi:

Düğün, sünnet, hacı daveti gibi özel günlerde yapılan bir yemektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türk mutfağından Kalacoş Tarifi

Kilis Tava - Kilis

Keşkek Tarifi