Piyaz Tarifi

5 kişilik


Piyaz Tarifi 'nin Malzemeleri:

*   600 gr. Kuru fasulye
*   tuz
*   1 bağ maydanoz (ince  kıyılmış)
*   2 bağ taze soğan (ince kıyılmış)
*   250 gr. soğan (piyaz doğranmış), (3 orta boy)
*   45 ml. zeytinyağı (3 çorba kş.)
*   45 ml. sirke (3 çorba kş.)
*   1 çay kş. kırmızı biber.

Piyaz 'in Yapılışı Tarifi :

Kuru fasulyeleri akşamdan suya koyup, şişmeye bırakın. Tencerede, üzerini kaplayacak kadar su içinde ateşe oturtup, yarılıncaya kadar haşlayın.

Fasulyeleri, suyunu süzdürüp biraz tuz ile iyice ezin (ya ela bütün bırakın). Dibine ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan döşenmiş bir tabağa fasulyeyi yayın.

Soğanları, tuz, zeytinyağı ve sirke ile karıştırın. Fasulyenin üzerine boşaltıp, kırmızıbiber serperek servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türk mutfağından Kalacoş Tarifi

Kilis Tava - Kilis

Keşkek Tarifi