Patlıcan Karnıyarık Tarifi:

5 Kişilik

Patlıcan Karnıyarık Tarifi'nin Malzemesi:

*   300 ml. el suyu
*   1 kg. patlıcan
*   225 mg. zeytinyağı
*   100 gr. tereyağı

Patlıcan Karnıyarık Tarifi'nin Harcı İçin:

*   700 gr. tereyağı
*   50 gr. çam fıstığı
*   200 gr. soğan
*   500 gr. kıyma
*   300 gr. domates
*   tuz
*   taze çekilmiş karabiber
*   1 bağ maydanoz


Patlıcan Karnıyarık 'in Yapılış Tarifi:

Harcını hazırlamak için tencerede tereyağını eritin. Yağ kızınca fıstıkları içinde biraz saranın. Soğanları da katıp. pembeleşinceye kadar fıstıklarla birlikte kavurun. Kıymayı katarak, 10 dakika daha kavurun. Domatesleri katıp karıştırın. Tuzunu ve biberini ayarladıktan sonra tavayı ateşten alın. ince kıyılmış maydanozunu serpip karıştırın.

Et suyunu bir taşım kaynatın. Patlıcanların sap bölümündeki fazlalıkları kesip, sapını üzerinde bırakın. Kabuklarını iki yanından ince bir şerit biçiminde soyun. Üzerlerine boylamasına derin bir çizik atın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Alacalı soyulmuş patlıcanları tavaya yerleştirerek biraz yumuşayıncaya kadar kızartın.

Kızaran patlıcanları bir güvece alın. Çizik attığınız yerlerden ortalarını harç koymak için aralayın. Hazırladığınız harcı bir kaşıkla ortalarına doldurun. Patlıcanların üzerine sıcak et suyunu gezdirip. güveci ateşe oturtun. Karnıyarığı kısık ateşte 20 dakika pişirin.

Güveci ateşten almadan hemen önce tereyağını bir tavada kızdırıp, karnıyarıkların üzerine dokün. Ateşten alıp, sıcak olarak servi yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türk mutfağından Kalacoş Tarifi

Kilis Tava - Kilis

Keşkek Tarifi