Kabak Çiçeği, Kabak, Biber ve Domates Dolması Tarifi

Kabak Çiçeği, Kabak, Biber ve Domates Dolması Tarifi Malzemeler:


*  1kg dolmalık kabak veya
*  biber, domates,
*  kabak çiçeği
*  1 su bardağı pirinç
*  2 adet kuru soğan
*  3 diş sarımsak
*  ¼ deste maydanoz
*  1-2 domates
*  1 yemek kaşığı salça
*  1/2 kg orta yağlı kıyma
*  Tuz,
*  karabiber,
*  pul biber

Türk Mutfağından Kabak Çiçeği, Kabak, Biber ve Domates Dolması Tarifi Yapılışı:

Kabak çiçeği sabahın erken saatinde, kapanmadan toplanır ortasındaki tohum ve sap kısmındaki fazlalıklardan arındırılır. Yıkanır ve iç içe koyularak muhafaza edilir.

Fazla bekletilmeden dolma iç malzemesinden doldurulur ve ağzı hafifçe büzülür Sonra tencereye dikkatlice istiflenir. Ağır ateşte pişirilir Kabaklar soyulduktan sonra ikiye bölünür ve içleri oyulur.

Hazırlanan iç malzeme doldurulur. Biberler içi boşaltıldıktan sonra doldurulur Domatesler kapakları alınıp içi oyul ur ve iç malzemesi dol durulur. Tüm bu sebzeler karışık olarak ta pişirilebilir.

Ancak tencereye önce kabaklar ve biberler, üst sıraya da domates ve çiçekler dizilmelidir. Pişirme işlemi bittikten sonra üzerine 1 diş sarımsak ve 1 y. kaşığı salça ile yağlı bir sos hazırlanır ve dolmaların üzerine dökülür. Böylece ekstra bir lezzet elde edilmiş olur.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türk mutfağından Kalacoş Tarifi

Kilis Tava - Kilis

Keşkek Tarifi