Göveç Tarifi "Denizli"
Göveç Tarifi 'nin Malzemeleri:
* 1 Kg. Koldan Et
* 2 Adet Sivri Biber
* 2 Adet Soğan
* 2 Diş Sarımsak
* 3 Adet Domates
* 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
* 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
* Yeteri Kadar Tuz,
* Karabiber,
* Kekik,
* Sıvıyağ
Göveç Tarifi' nin Hazırlanışı:
Az sıvı yağda et ve soğan kavrulur. Sonra biber ve diğer malzemeler eklenir. Üzerine tereyağı eklenir. Toprak tencereye aktarıldıktan sonra bir bardak su ilave edilerek üzeri folyo ile kapatılır.
200 derece fırında 1 saat pişirilir. Ciğerli bulgur pilavı veya isteğe göre cacık ya da salata ile servis yapılır.
Göveç Tarifi 'nin Servisi:
Sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak: Aşçı Haberleri
* 2 Adet Sivri Biber
* 2 Adet Soğan
* 2 Diş Sarımsak
* 3 Adet Domates
* 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
* 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
* Yeteri Kadar Tuz,
* Karabiber,
* Kekik,
* Sıvıyağ
Göveç Tarifi' nin Hazırlanışı:
Az sıvı yağda et ve soğan kavrulur. Sonra biber ve diğer malzemeler eklenir. Üzerine tereyağı eklenir. Toprak tencereye aktarıldıktan sonra bir bardak su ilave edilerek üzeri folyo ile kapatılır.
200 derece fırında 1 saat pişirilir. Ciğerli bulgur pilavı veya isteğe göre cacık ya da salata ile servis yapılır.
Göveç Tarifi 'nin Servisi:
Sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak: Aşçı Haberleri
Yorumlar
Yorum Gönder